خطرات سیگار کشیدن



لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بهترین وبلاگ علمی و آدرس amirhoseyngavipanghe.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





 

سيگار كشيدن و خطرات آن

 

سيگار كشيدن خطر ناشنوايي را تشديد مي‌كند
دانشمندان هشدار دادند سيگار كشيدن مي‌تواند باعث ناشنوايي شود.
به گزارش ايسنا، دانشمندان مي‌گويند: كشيدن سيگار و چاقي مي‌تواند باعث وارد شدن آسيب‌هاي دائمي به گوش و در نتيجه حس شنوايي شود.
آنها خاطرنشان كردند: كشيدن سيگار و چاقي مي‌تواند جريان خون به گوش را دچار اختلال كند.
در اين پژوهش كه از سوي متخصصان دانشگاه آنت‌ورپ انجام گرفته، آمده است كه همچنين مشاغل پرسر و صدا نيز بزرگترين خطر و عامل تهديد كننده براي سلامت گوش‌ها هستند. در مطالعه جداگانه‌اي نيز مشخص شده است كه سيگار كشيدن در ميانسالي مي‌تواند آسيب‌هاي جدي به حافظه وارد كرده و ابتلا به زوال عقل را تسريع كند.
دكتر اريك فرانسن، پژوهشگر دانشگاه آنت ورپ در بلژيك دراين باره گفت: وقتي آسيبي به بدن وارد شود ديگر كار از كار گذشته و ترميم نمي‌شود.
سيگاري‌ها كم حافظه مي شوند
پژوهشگران مي‌گويند افراد سيگاري ميانسال در مقايسه با افرادي كه هيچ وقت سيگار نكشيده‌اند بيشتر دچار ضعف حافظه و ضعف قدرت استدلال مي‌شوند.
به گزارش ايسنا، اين پژوهشگران در فرانسه و انگليس همچنين دريافتند كه سيگاري‌ها بيشتر از افراد غيرسيگاري،‌ الكل مصرف مي‌كنند، كمتر ميوه و سبزي مي‌خورند و سطح كلسترول خون آنها نيز بالاتر است.
اين مطالعات طي يك دوره 17 ساله و روي بيش از 5 هزارو 300 داوطلب انجام شده و سازمان جهاني بهداشت در گزارش ماه فوريه خود اعلام كرد كه سرطان ريه، بيماري‌هاي قلبي و ساير مشكلات و بيماري‌هاي ناشي از سيگار سالانه جان 4/5 ميليون نفر را در جهان مي‌گيرد و اين نرخ رو به افزايش است.

تاثیر سیگار بر ریه ها و سایر اندام های بدن
بیماری انسداد مزمن ریه سیگار کشیدن عامل خطر اصلی بیماری‌های انسدادی مزمن ریه است. مواد محرک دود تنباکو (قطران و گاز سیانید) مسئول بروز برونشیت و آمفیزم هستند. این محرک‌ها عمل موهای کوچک بنام مژه (
CILLIA) که ریه‌‌ها را از آلودگی ها پاک می‌کنند، متوقف می‌کند. هم‌چنین سبب، ترشح بیشتر موکوس توسط غدد ریه می‌شوند. وقتی‌که مژک‌ها غیرفعال می‌شوند، فرآیند پاک سازی ریه‌ها از موکوس اضافی، قطران و سایر ناخالصی‌ها اجباراً باید توسط
سرفه انجام شود. سیگاری‌ها، بیشتر از غیرسیگاری‌ها سرفه می‌کنند و خلط بیشتری تولید می‌کنند. سایر علائم تنفسی شامل: کوتاهی تنفس، سنگینی سینه، خس‌خس، درد سینه،
سینوزیت ‌ و سرماخوردگی‌های مکرر است. تقریباً تمام بیماران مبتلا به آمفیزم ، سیگاری هستند. سیگار هم‌چنین یک عامل خطر مهم برای ایجاد برونشیت مزمن است. سیگاری‌های افراطی در معرض خطر بیشتری نسبت به سیگاری‌های متوسط هستند، امّا در معرض مقادیر کم دود سیگار بودن، چنانکه در سیگار کشیدن تحمیلی دیده می‌شود نیز زیان آور به نظر می‌رسد. آمفیزم در اثر تخریب ریه به وجود می آید که می‌تواند به دلیل صدمه مستقیم دود سیگار، اکسیدان‌های القاء شده و یا تولید مواد واسطه‌ای التهابی جدید به‌دلیل تماس با دود باشد. برونشیت مزمن نیز ناشی از مکانیسم‌های مشابه در راه های تنفسی است.
سرطان ریه
ابتلا به
سرطان ریه در سیگاری‌ها ، بیست برابر غیر سیگاری‌هاست. در حقیقت سیگار کشیدن عامل خطر اصلی بروز سرطان ریه است. ایجاد سرطان ریه مستقیماً با تعداد سیگارهای کشیده شده در روز، مدت سیگار کشیدن و محتوای قطران و نیکوتین سیگارهای کشیده ارتباط دارد. اکثر کسانی که به‌علت سرطان ریه می‌میرند، سیگاری هستند. ابتلا به سرطان ریه در سیگاری‌ها ، بیست برابر غیر سیگاری‌هاست.سیگاری‌های افراطی ۲۵- ۱۵ بار احتمال بیشتر برای مرگ ناشی از سرطان ریه نسبت به غیرسیگاری‌ها دارند و تنها ۲۰-۱۵ سال از سیگار کشیدن می‌گذرد تا سرطان ریه ایجاد شود و تعداد کمی از بیماران با این بیماری بیش از ۵ سال زنده می‌مانند. خطر سرطان ریه بین سیگاری‌های غیرفعال یا تحمیلی نیز افزایش یافته است. شواهد تجربی قابل ملاحظه‌ای نقش دود سیگار را در سرطان ریه نشان داده‌اند. بسیاری از مواد موجود در دود سیگار
بویژه هیدروکربن‌های چند حلقه‌ای آروماتیک ممکن است در سرطان زایی شرکت داشته باشند.
سایر سرطان ها سیگاری‌ها نسبت به غیرسیگاری‌ها احتمال بیشتری برای ابتلاء به سرطان دهان، گلو و مری دارند. خطر این سرطان‌ها برای پیپ و سیگار برگ بیشتر از سیگارهای مسدوددار است. در مورد سرطان مثانه ، تغلیظ سرطان زاها در ادرار به عنوان عامل ایجاد کننده ی سرطان به‌نظر می‌رسد. سرطان‌ معده و پانکراس و سرطان گردن رحم با شیوع بیشتری در سیگاری‌ها نسبت به غیرسیگاری‌ها رخ می‌دهد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 19 آذر 1392 ] [ 10:32 بعد از ظهر ] [ امیر حسین قوی پنجه ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید لطفا نظر بزارین
آرشیو مطالب
آذر 1392
آبان 1392
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 50
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 50
بازدید ماه : 100
بازدید کل : 5925
تعداد مطالب : 78
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1


تماس با ما



در اين وبلاگ
در كل اينترنت
از ما حمایت کنید